Beleggingsadvies (vanaf € 500.000,-)

Als één van de weinige financiële specialisten bieden wij maatwerk beleggingsadvies aan. Wij beleggen samen met u en wij adviseren op basis van onze beleggingsvisie, maar u bent uiteindelijk zelf bepalend in de besluitvorming. Op basis van uw wensen wordt een portefeuille samengesteld.

Beleggingsadvies van Ambassador Vermogensbeheer onderscheidt zich op een aantal punten:

  • U heeft een vaste adviseur met jarenlange ervaring op het gebied van beleggingsadvies. Uiteraard is uw adviseur DSI-gecertificeerd.
  • U krijgt adviezen die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Deze adviezen verstrekken wij op basis van onze jarenlange kennis en deskundigheid, in combinatie met de research van derde partijen waarbij het accent ligt op de beleggingsstijl ‘Value Investing’.
  • U krijgt een sparringpartner waarmee u kunt klankborden en die voor u een proactieve en creatieve houding inneemt.
  • U betaalt een internettarief per transactie waar Ambassador Vermogensbeheer zelf niets aan verdiend. Echter wij brengen een begeleidingsvergoeding in rekening over de totale portefeuillewaarde aan het eind van ieder kwartaal.

 

Wat is value investing?

Value investing is een manier van beleggen of beter: een investeringsstrategie. Bij value investing of waardebeleggen, is het de bedoeling om ondergewaardeerde, individuele aandelen en obligaties te kopen.

Kenmerken:
Value-beleggers hanteren een margin of safety op het gebied van o.a. waardering, solvabiliteit, concurrentieel voordeel, earnings power, dividend, kwaliteit van het management en corporate governance.

Value-beleggers maken hun beleggingskeuze op basis van een ‘bottom up’ selectie. Bij deze methode wordt, veelal met behulp van fundamentele analyse, bekeken welke merites individuele ondernemingen hebben en welke koersontwikkeling van hun aandelen verwacht wordt. Bij deze aanpak zou gezegd kunnen worden dat de belegger voor het hoogste verwachte rendement gaat, ongeacht de relatie met de benchmarkt, en ongeacht het risico van de totale portefeuille.

Samengevat: Iemand die op basis van value investing belegt, zal altijd proberen om ondergewaardeerde aandelen te kopen. Dit zijn aandelen waarvan de ‘reele’ waarde niet wordt weergegeven in de beurskoers.

Grafiek_ValueInvesting