Eigen Research

Investment Case: Qualcomm

Het Amerikaanse Qualcomm is een ontwikkelaar en producent van chips, sensoren en technologie voor toepassingen op het gebied van mobiele telefonie. Ze hebben marktstandaarden neergezet op het gebied van 3G/4G en lopen momenteel voorop met 5G. Daarbuiten ontwikkelen ze chips en toepassingen voor de auto-industrie, computersector, Internet of Things, medische industrie en voor datacentra. Qualcomm heeft alleen al meer dan 130.000 patenten en patent-gerelateerde toepassingen die veel geld waard zijn. Daarentegen krijgt Qualcomm ook geregeld boetes aan de broek vanwege machtsmisbruik van de marktpositie. Dit is overigens een issue wat waarschijnlijk nog geregeld terug zal komen.

Lees hier de volledige case

 

Investment Case: BE Semiconductor Industries N.V.

Het in mei 1995 opgerichte BE Semiconductor Industries N.V. (Besi) is een toeleverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. Besi is vooral actief in de eindfase van de productie, de verpakking van de chips. Dit deel van de markt is ongeveer goed voor 8% van de alle bestedingen aan productieapparatuur in de halfgeleiderindustrie.

De strategie van Besi is gericht om met kwalitatief goede producten de leidende marktposities te behouden en waar mogelijk uit te bouwen. Meer lokale productie, kortere doorlooptijden en minder overhead zijn speerpunten van beleid. Verder wil Besi het marktaandeel in China vergroten, waarbij het overigens het handhaven van de hoge brutomarge prioriteit geniet boven het verhogen van het Chinese productieaandeel. Besi blijft een aandeelhoudersvriendelijk beleid voeren en zal waar mogelijk kleine acquisities doen.

Lees hier de volledige case

 

'Risk comes from not knowing what you're doing'

-Warren Buffett-

Ontvang het gratis Kennismakingspakket

Lees meer over onze beleggingstips.

Lees meer