Maykel Piron (Armada Music) belegt bij Ambassador Vermogensbeheer

Maykel Piron Armada MusicWanneer ik hem tref zit hij in de Uber taxi tussen twee afspraken. De goedlachse topman van Armada Music heeft een overvolle agenda. ‘Je gaat mij toch niet vragen hoeveel ik verdien, hè?’

Exact vijftien jaar geleden begon hij samen met Armin van Buuren en David Lewis ‘Armada Music’, dat in die tijd uitgroeide tot het meest succesvolle muzieklabel van Nederland en een van de belangrijkste distributeurs van dance music ter wereld.

Maykel Piron is CEO van dit snelgroeiende bedrijf met circa 120 medewerkers en vestigingen in Amsterdam, Londen en New York. Armada Music houdt zich exclusief bezig met dance en juist die strikte focus maakt dat zij daar erg goed in zijn. ‘Wij maken geen uitstapjes, zelfs niet als de markt tegenzit.

‘Wij houden vast aan ons systeem, maar spreiden het risico.’

Dat maakt ons niet uit,’ zegt hij. ‘Wij houden vast aan ons systeem, maar spreiden het risico.’ Als het op participaties en beleggingen aankomt, hanteert Maykel dezelfde stringente richtlijn. Hij gaat niet voor de snelle winst, maar voor de lange termijn. ‘Soms nemen we een beetje risico, maar over het algemeen kiezen we juist voor spreiding. En geen paniek als het een keer tegen zit – ik heb altijd het volste vertrouwen dat het op termijn weer goed komt. We beleggen ons geld natuurlijk wel om het te laten renderen.’

Vertrouwen

Begin april kocht Armada Music een belang in streamingdienst Spotify, dat op 10 april een succesvolle beursgang maakte aan de New York Stock Exchange (NYSE). Voor Maykel was die transactie ‘een druk op de knop’. De details werden geregeld door Ambassador Vermogensbeheer. ‘Een fi jne club,’ aldus Piron. ‘Zij maken beleggen voor ons heel gemakkelijk en overzichtelijk. Ik kan lezen en schrijven met die jongens. Ze schakelen snel, zijn fl exibel en er is vertrouwen.’ Eigenschappen die Maykel Piron ook in zijn functie als grote baas van Armada hoog in het vaandel heeft. Armada Music heeft 15.000 titels en 49 onafhankelijke labels in huis, music publisher Cloud 9 Music en een belang in Phrased Differently in Londen (music publishing and artist development). Het bedrijf regelt bovendien de muzikale belangen van zo’n 95 artiesten – van Armin van Buuren, Afrojack, Dash Berlin, Lost Frequencies, Fedde le Grand tot Sunnery James en Ryan Marciano.

Universele taal

‘Wij hebben niet alleen artiesten uit Nederland, maar overal vandaan, zelfs uit China en Rusland. Dance is een wereldwijde stroming en niet afhankelijk van traditionele radio. Er zijn allerlei manieren om de doelgroep te bereiken. Armada heeft bijvoorbeeld een eigen studio waar Armin wekelijks zijn radioshow ‘A State of Trance’ opneemt, waarnaar zo’n zestig miljoen fans luisteren. Maar ook door zijn werk als DJ, onder andere in Las Vegas en op Ibiza, bereikt hij internationaal een enorm en gemêleerd publiek.

‘Dance is een soort universele taal die iedereen begrijpt. Dat maakt het zo fascinerend en superleuk.’

De passie, toewijding en kennis waarmee zaken bij Armada Music worden aangepakt, blijven niet onopgemerkt. De prijzenkast is tot de nok toe hoogste kwaliteit.’ gevuld. Liefst zesmaal werd het bedrijf verkozen tot ‘Best Global Record Label’ tijdens de International Dance Music Awards in Miami en ook in 2018 viel het bedrijf riant in de prijzen, wederom als Best Global Label en Armin van Buuren werd geëerd met liefst drie benoemingen: ‘Best Male Artist Mainstream’, ‘Best Music Event’ en ‘Best Podcast/Radio Show’ voor A State of Trance. Maykel zelf is in Miami opgenomen in de prestigieuze ‘Billboard Dance Power Players 2018’, de lijst van meest invloedrijke managers in de wereld van dance music.

Ik kan uren over het bedrijf en ons werk praten,’ zegt Piron ‘maar het komt allemaal neer op passie, focus en een voortdurend streven naar de hoogste kwaliteit.’

Meer nieuws

Meer nieuws

'Risk comes from not knowing what you're doing'

-Warren Buffett-

Ontvang het gratis Kennismakingspakket

Lees meer over onze beleggingstips.

Lees meer